Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

OSN si hraje na pána světa, jenom se tím ale ztrapňuje

Ať si je katolická církev jak chce zvrácená a zbytečná, pořád je naštěstí dost neškodná, takže si o ní můžeme říkat, co chceme, protože ani za ty největší lži na její konto nikomu nehrozí víc než rozzlobený článek v Katolickém týdeníku. Víme to všichni a ví to i OSN. Takže do toho!  

OSN je hluboce znepokojena přístupem Vatikánu k problematice dětských práv, jak se lze dočíst v nedávno vydané zprávě Výboru pro práva dítěte (zde). Podle ní Vatikán zatím udělal velice málo v boji proti potírání pedofilie a podobných zvráceností. Zpráva se však týká mnoha dalších oblastí a příslušní úředníci OSN zřejmě využili příležitosti sejmout více much jednou ranou. Asi si řekli, že když už je třeba nějakou zprávu sepsat, proč se trochu nerozepsat.

V oficiálním vyjádření OSN k činnosti Výboru pro ochranu práv dětí se dočteme, že jeho úkolem je ochrana dětí před vykořisťováním, zajištění minimálního vzdělání, odstranění dětské práce, řešení problému dětí žijících na ulici, dětské prostituce, dětských vojáků atd. Samé chvályhodné úmysly.

Zpráva ale dalece přesahuje tyto záměry a kompetence Výboru, vyjadřuje se k tématům, o nichž zřejmě její autoři nemají ani páru, a klade na církev nepřijatelné požadavky ohledně změny jejího učení. Z Výboru se nám stal jakýsi spolek učených antropologů a teologů, kteří si dali za cíl komplexní nápravu církve. Odkud se vzala tato drzost, těžko říct. Koneckonců, proč si nekopnout, když mi za to beztak nic nehrozí, že?

Nechci se vyjadřovat ke všem zajímavostem detailní zprávy, kterých je opravdu hodně, skutečně co stránka, to nějaká perla. Na církev je kladena neuvěřitelná hora požadavků, z nichž se některé zcela míjí s podstatou církve a její činností. Ze všech úletů alespoň některé:

Baby-boxy: „Výbor je znepokojen anonymním odkládáním dětí organizovaným v mnoha zemích katolickými organizacemi skrze tzv. baby-boxy.“ Těžko říct, jestli se jen redaktor zprávy neuměl vyjadřovat, nebo jestli je to myšleno skutečně vážně. Církvi je za vinu kladeno „organizování anonymního odkládání dětí“, které nerespektuje právo dítěte znát vlastní rodiče a sourozence. Takže církev sbírá od rodičů jejich děti? Spíš se snaží dát možnost lidem, kteří se jich chtějí z různých důvodů zbavit, aby se tak předešlo vyhazovaná dětí do popelnic apod. A že tyto děti neznají kvůli baby-boxům své rodiče? Vždyť díky nim přežily!

Různé formy rodiny: „Výbor znepokojuje, že církev a její instituce neuznávají existenci různých forem rodiny.“ Výbor považuje za všeobecně platný fakt, že soužití homosexuálů (o to zde evidentně jde) je na stejné úrovni jako manželství muže a ženy, a tvrdit cokoliv jiného je tak závažným přečinem, že sama OSN je oprávněna to odsuzovat. Takže tu máme nové dogma, OSN tak rozhodla, a pokud říkáš něco jiného, dej si bacha... Ať už si každý o sezdávání homosexuálů myslí cokoliv, nutit církev přijmout tvrzení zcela odporující jejím zásadám a učení je šíleným pokusem o potlačování svobody a totalitní praxí. Odkdy se Výbor pro práva dítěte stará o problémy homosexuálů a jejich lobby o statut rodiny? Vždyť děti jsou ti, kdo k tomu nakonec přijdou jako slepý k houslím, nikdo se neptá na jejich práva při přidělování homosexuálním párům.

Potraty: „Výbor důrazně vybízí Svatý stolec, aby přehodnotil svůj postoj k potratům. (...) Výbor je vážně znepokojen následky, jež přináší postoj Svatého stolce zakazováním antikoncepce a zabraňováním přístupu k ní a k informacím o reprodukčním zdraví.“ Kromě toho, že církev je tím posledním, kdo bude někomu bránit v přístupu k informacím o sexuálním zdraví (samozřejmě těm rozumným informacím, ne sexuálním manuálům, které v rámci sexuální výchovy nabízí některé školy i u nás), je zajímavé, že slavný Výbor vůbec neznepokojuje sexuální nevázanost mládeže, její promiskuita, brzký sexuální život, všudypřítomná pornografie a další faktory likvidující v dospívajících jakékoliv ponětí o tom, co to sex je, co je manželství, rodina, opravdová láska atd. Místo příčin chtějí léčit příznaky a kritizují církev, že to dělá naopak.

Je samozřejmě potřeba chránit děti, potrestat viníky, zavést opatření atd. atd. (což je ve zprávě také obsaženo a jeto určitě dobře), pokud se ale tato snaha zneužívá k prosazování vlastní ideologie, pak je něco špatně.

Autor: Jakub Sluka | pondělí 24.2.2014 12:00 | karma článku: 14,89 | přečteno: 397x
  • Další články autora

Jakub Sluka

Homosexuální rodina s dětmi, která šíří radost a lásku

Na Slovensku se v těchto dnech vede tvrdá válka - práva rodiny vs. práva homosexuálů -, která zítra vyvrcholí referendem. Vždy, když se někde ve světě redefinuje manželství, dozvídáme se o šťastném příběhu páru gayů nebo leseb a jejich nových rodin. Toto je jeden z nich.

6.2.2015 v 12:00 | Karma: 28,51 | Přečteno: 1808x | Diskuse| Společnost

Jakub Sluka

Nejsem Charlie Hebdo a styděl bych se, kdybych byl

Styděl bych se, kdybych byl Charlie Hebdo, i když naprosto odsuzuji zavraždění jeho zaměstnanců. Ale ne, nepovažuji je za mučedníky svobody slova.

11.1.2015 v 12:15 | Karma: 34,31 | Přečteno: 4148x | Diskuse| Společnost

Jakub Sluka

Na Prague Pride jde především o šťastný život

Vypadá to jako párty nadšených a z velké většiny hodně mladých lidí, co zřejmě zažívají největší životní radost, která z nich tak nějak přirozeně proudí ven a zasahuje půlku města. Jako třeba maturanti při posledním zvonění, kteří překypují nadšením z přežití nekonečných let na pitomé škole, a tak jdou do ulic, aby tuto radost sdělili světu. První dojem ale někdy klame.

17.8.2014 v 10:35 | Karma: 35,57 | Přečteno: 4971x | Diskuse| Kultura

Jakub Sluka

I homosexuálové mají právo na dítě (?)

Snaživá rakouská europoslankyně Lunacek úspěšně prosadila dokument vedoucí k zaručení práv homosexuálů v EU. V případě homosexuálů tento hon za právy nakonec dříve či později vždycky skončí u otázky práva na dítě, o tom se přesvědčila řada zemí. Přemýšlím, co to asi takové právo na dítě znamená.

9.2.2014 v 12:00 | Karma: 31,53 | Přečteno: 1433x | Diskuse| Společnost

Jakub Sluka

Restituce ano - ale až mi vrátíte upálenou praprapratetu čarodějku!

Diskuze kolem majetku zabaveného církvím komunisty po nástupu k moci je zajímavým případem sondy do myšlení českého člověka. A navíc se při ní dá docela pobavit.

27.1.2014 v 12:15 | Karma: 28,64 | Přečteno: 2004x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Izraelský ministr Ben Gvir měl nehodu, auto po nárazu skončilo na střeše

26. dubna 2024  19:04

Izraelský ministr národní bezpečnosti Itamar Ben Gvir měl autonehodu ve městě Ramla ve středu země....

EU se od zemí jako Česko naučila hodně o Kremlu i Putinovi, řekla Leyenová

26. dubna 2024  18:09,  aktualizováno  18:29

Díky hořkým zkušenostem, které mají země ze středu a východu Evropy se Sovětským svazem, se...

Zkusil unést hocha ze školky, vydával se za jeho matku. Mladík dostal rok vězení

26. dubna 2024  18:16

Nejprve telefonicky a poté i osobně se čtyřiadvacetiletý muž snažil vynutit si vydání chlapce z...

Po havárii na koloběžce skončil v řece, bezvládného muže museli oživovat

26. dubna 2024  17:24

Bezvládného muže vytahovali krátce po čtvrteční půlnoci policisté z řeky Svitavy v brněnských...

  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2849x
Zatím se neznám natolik dobře, abych o sobě mohl cokoliv tvrdil. Počkejte si, až mi bude tak 80.