Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Malinko mimo téma textu, ale přesto. Dvakrát v souvislosti s nešťastnou Belén a jejím potomkem používáte sousloví "v nebezpečí života". V tomto Vašem "nebezpečí života" jsme všichni, a to dnes a denně. Patrně jste měl na mysli v ohrožení života, případně nebezpečí smrti.

K textu samotnému. Vznešený úkol - stát se v 11 letech, následkem znásilnění, matkou. No, upřímně řečeno, o vznešených úkolech mám značně odlišnou představu.

0 0
možnosti
Foto

Dobrá připomínka, díky :)

0 0
možnosti

Pravděpodobně porodí a snad to přežije, to s ní. 8-o Dítě si nechá, nebo nenechá nebo to taky nemusí dítě přežít..... Jestli jsem pochopila vůbec smysl článku, otázka je, zda li měla jít na potrat. To tedy rozhodně podle mě měla, ačkoliv autor rád mudruje o posvátnosti života. Ale tady je debata zcela zbytečná.

0 0
možnosti

Dítě čeká dítě. Kterému z nich dát přednost? Hlasuju pro to první, ať se rozhodne, jak chce, i když se obávám, že v jeho (jejím) věku se takové věci rozhodují těžko.

Autore, uvést u takového zvrhlého činu, že dotyčnou čeká vznešený úkol, k tomu ani slova nenacházím.

4 0
možnosti
Foto

Tohle se v lidské společnosti čítající dnes 7 miliard lidí prostě stát může a je zbytečné mrhat čas psaním nebo klábosením o tom. Jiný kraj, jiný mrav. U nás máme taky problémy a taky si s nimi nevíme rady.

1 0
možnosti

Díky za blog. Snažila jsem se něco podobného vyjádřit v diskusi pod článkem ale "kamenuj" je neúprosné. Zabít, zabít, zabít to dítě! Všichni vidí rudě a odhodlaně se zaštiťují svou civilizovaností. Přitom nepokročili ani tak daleko, aby si přečetli nějaké konkrétnější informace, než začnou soudit život a smrt.

Docela by mě zajímalo, jestli by podle těchto osob měla podobná holčina právo donosit u nás, kdyby o to sama stála a rodina ji podporovala (nebo by je prohlásili všechny za nesvéprávné a potrat vynutili násilím).

2 1
možnosti

Vážená paní,

Je to celé zvácenost. Dospělý muž zneužívá velice mladé děvčátko, které jednoduše "v pořádku " být nemůže. Nikdo z nás neví jak se na  ní psychicky podepíše těhotenství a porod, i když u tak nevyvyinutého organizmu předpokládám, že bude proveden chirurgicky, ale stejně to trauma bude. Jak se na dalším zdraví mladé ženy podepíše tak brzké těhotenství ukáže čas.

Psát o vznešeném mateřském poslání za těchto okolností je naprosto zcestné.

To dítě nebylo počato jakýmsi zázrakem. Je důsledkem velice reálného fyzického a psychického násilí na jiném dítěti, jeho matce.

Bohužel, v mnohých rozvojových zemích ( Chile tam nelze radit) jsou obvyklá manželství velice mladých děvčat. Když tyto otěhotní , častěji než ne to zaplatí životem nebo zdravím. Pokud přežijí první porod, může v krátké době následovat další, který již přežít nemusí.Zvlášť, protože se jedná často o nedostatečně živené jedince již apriori.

Tak trošku brzděte v rozletu navrhuji.

2 0
možnosti

Paní , ono by se mělo postupovat podle principu REDUKCE SKODY. Je pro dívku větší benefit když dítě donosí  neob když jej zabije ?  Z čeho bude mít noční můry ?  z císařského řezu nebo z vědomí že je vrah ?  Osobně bych byl pro MAXIMALNI PODPORU  nikliv o  další násilný zásah do těla a duše té holčičky. Těhotenství i když v mladém věku je chtěj nechtěj FYZIOLOGICKY PROCES.  Interrupce nikoli.

2 2
možnosti

Nevíte někdo náhodou od kolika let je povolen sexuální styk ve státě Vatikán?

1 0
možnosti

Stejne jako v Italii ...

1 0
možnosti
Foto

Tak tedy nevím, co jste vlastně chtěl říci. Hájíte život? Čí? Dítě, které je násilně v\ytržené z dětství, má - podle vás - vznešený úkol? Blbost. Především zavřít toho hajzla a dítěti vrátit dětství - potrat zde je nutný a žádoucí - jaký život čeká ono dítě, které "za vše může"? A bude-li to další holčička - čeká ji něco lepšího než ubohou matku?????????

3 2
možnosti

máte dvě možnosti. Násilně vytrženou z dětství do MATERSTVI - ebo násilně vytrženou z dětství potratem do kriminálu vlastního svědomí....

1 1
možnosti

Tak kdyby k lidskému přežití stačilo lovit s klacky v ruce a sbírání plodů v pralese tak by 11-12 let nebyl v podstatě žádný problém... bohužel pro ní fungování ve společnosti na vyšším stupni organizace vyžaduje delší výcvik.

Že se za chování trestá ten odpovědnej chlap je vcelku v pořádku ale co s ní to nemá nikdo reálnou představu...

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS