Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

no prave, domahat se aby se jim cizi dite sverilo do pece, kdyz hetero rodice o tyto deti take stoji, to je uchylka. Ale na druhe strane i homo-pary si mohou udelat svoje, lesbicke pary to maji za pet minuto hotovi, i hosi si to mohou tak ci onak opatrit. Nevidim v tom vic nez politicky cirkus. Uz jen proto ze z tech 4% jen malokdo chce adoptovat

0 0
možnosti

Právo na dítě, právo na lásku, právo na štěstí, ... Lidi by měli míň sledovat seriály ;-D

0 0
možnosti

Homosexuálové by si měli hlavně promítnout, jak okolí přijímá je, a rozmyslet se, jestli tohle chtějí tomu nebohému děcku udělat. To bude totiž jejich status sdílet.

1 2
možnosti

J17a44n 71P83a73v34e91l

9. 2. 2014 23:30

Co se vhodných dětí na adopci týče, právo mít mohou, ale vhodných dětí je zatraceně málo. Jak mi kdysi jeden člověk v diskuzi vysvětloval, v dětských domovech a podobných ústavech je dětí bohužel celkem dost, ale rodiče se jich nevzdali, takže je není možné adoptovat. Jen je vychovávat. Tudíž, právo mít mohou, ale měli by dostat maximálně tak dítě, které nechce nikdo jiný. Těch několik málo malých, zdravých, bílých by mělo jít do klasických rodin.

Co se biologického aspektu týče, lesbička může mít dítě kdykoliv se jí zachce a nemusí se nikoho ptát. U teplouše je to horší. Je jen dobře, že u chlapů rodičovské city nejsou tak silné jako u žen, takže lesbičky si to vyřeší a konzervativním zaprděncům mohou ukázat prostředníček. Těch pár gayů kteří by děti chtělo ale nemohou, mají smůlu a nebo musí najít své řešení.

Co se obav z přenosů homosexuality z vychovatele na dítě týče, nechal bych to ve stejných oblastech jako je neposkvrněné početí a nebo zrození světa za nějakých 4 000 let. Někteří lidé prostě budou ignorovat fakta a nemá cenu jim to vysvětlovat. Vzdělaní lidé vědí, že výchova na to nemá vliv. Jen genetika a asi i vlivy v těhotenství.

3 0
možnosti

Ano. Těch faktorů "vzniku" homosexuality je více. Kdysi jsem se dostal do dost tvrdé diskuze, tak jsem hledal zdroje a překvapilo mne ještě více, než jsem čekal, jak složitý je to problém. Nepochybuji ani chvilku, že mnoho lidí dokáže vychovat děti lépe, než jejich vlastní rodiče. Je-li cílem lidskost, tradiční rodinné hodnoty, je to OK. Je-li výchova směřována k socialismu, kolektivizmu a jiným úchylkám, u vlastních rodičů je to jejich právo prznit výchovu. Ale dát k výchově díte Barossovi bych rozhodně nedoporučil.

0 0
možnosti

Možná časem lidstvo dospěje do stadia některých "nižších" živočichů, kteří jsou schopni v průběhu života změnit pohlaví nebo se oplodní sami sebe.

To se lidé budou mít celkem fajn, jelikož jim odpadnou pohlavní problémy. Ráno bych mohl být mužem a večer ženou. Prostě podle nálady. Bude to skvělé, bude možné vytvářet nové a nové registry, přizpůsobivé občanské průkazy, předepisování pohlaví podle časového harmonogramu atd. IT firmy i státní zaměstnaci (současně zaměstnankyně) si přijdou na své.

0 1
možnosti

Tato věc se bude muset řešit a to hlavně teď po schválení možnosti registrovaného partnerství.Homosexuální páry i dnes děti vychovávají, jestli se to líbí nebo ne. Jde o to, jaké práva - jestli nějaké vůbec bude mít nebiologický rodič ( ač třeba se podílel na výchově dítěte od narození ) v případě např. úmrtí biologického rodiče? Také, co se stane, když se registrované parterství rozpadne ? Jaké práva na styk s dítětem bude mít nebiologický rodič. Možnost adopce je podružná, i když si osobně myslím, že pro dítě je důležitý stabilní domov a ne kolik má maminek nebo tatínků. Problém s věcí nemá dítě , ale část společnosti, která zcela nesoudně tomu dítěti dělá pak peklo ze života. V jeho vlastním zájmu, samozřejmě.

6 0
možnosti
Foto

Podle mě jste právě naprosto vystihla podstatu problému. Pilířem problematiky je vytvořit pro homosexuály institut podobný manželství, který mezi nimi s ohledem na co nejjistější budoucnost (právě pro vámi zmíněné případy) vytvoří PRÁVNÍ pouto a zábrání tak nelehkým životním situacím. Otázka adopce je v současnosti dle mého vedlejší.

1 0
možnosti

Zajímavý článek i z mého pohledu.

Já jako homo děti nechci a nikdy nechtěl, ale to neznamená, že je biologiky mít nemohu. Jen selský a zdravý rozum mi říká, že to není správné. Dítě není věc ani hračka, kterou může kdokoliv odložit. Jediné co chci je, abych měl stejná práva v běžném životě, jako jakýkoliv jiný člověk a pokud se nepletu, tak ty i mám. Až na jednoho zakomplexováného tlouštíka, který měl nemístné poznámky na mého partnera jsem na negativní reakce nenarazil, ale možná je to tím, že žijeme úplně normálně, nevybočujeme, pracujeme a světe div se, sousedi i naše okolí i rodiny nás berou jako normální lidi, kteří mají stejné nebo podobné problémy jako většina lidí.

Mám sourozence, ten je hetero, má dvě děti. Máme stejné rodiče, krev, geny a i přesto on je hetero a já gay. Domnívám se, že být homo je v rámci evoluce zcela "normální". Navíc jsem přesvědčen, že většina homo lidí děti nechce, ale stejně jako u hetero, tak i u homo se najde vždy jistá skupina lidí, která hold vybočuje. Nikomu svůj způsob života nevnucuji, ani neříkám co má dělat doma a to samé čekám od okolí.

11 0
možnosti

Já nechápu, proč je kolem to pořád tolik povyku? Předně nejde o právo na dítě!

Vždy se jedná jen o právu dítěte. Pochybuju, že se najde někdo duševně zdravej, kdo si myslí, že děcák je lepší než 2 maminky, či 2 otcové. Vlastně jedinej problém, můžou potom být ve škole, děti těch "normálních". Jsou potom ty normální rodiče normální?:-)

7 0
možnosti

Povyk je kolem toho právě proto, že hromada lidí jako Vy vůbec nechápe práva dítěte a zodpovědnost dospělých.

0 1
možnosti

Mají neplodní lidé nárok na dítě?

3 1
možnosti

Na tyto případy jsou právě dětské, respektive kojenecké ústavy, případě DD. Kvůli adopci pro neplodné dvojice.

2 1
možnosti

Napsal jste to naprosto přesně! Karma!

2 4
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS