Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J74a23n 16Č52e46r37m56á58k

16. 1. 2015 3:58

Ostatně, jak už jsem napsal do jedné z diskusí:

tak nějak sdílím rozhořčení Muslimů, někdy se ta sranda fakt přehání a přechází až do zlých urážek... 

na druhou stranu, nejlepší obrana proti tomu je ten časopis ignorovat... V opačném případě mu uděláte tu nejlepší reklamu... 

Nebýt atentátu na redakci, tak spousta lidí ani neví, že takový časopis existuje a jeho náklad je pár tisíc výtisků... 

Jinak ovšem nevím, proč ta současná obálka muslimy uráží... Je-li Islám, jak nám stále říkají náboženstvím míru, proč je pobuřuje, že autoři v podobě Mohameda odsoudili ty atentáty a Proroka vykreslili jako toho, kdo se pláče nad něčím, co prý oni sami odsuzují a připojuje se k odsouzení podobných činů slovy "(i) já jsem Charlie"?.. !!!!!!

0 0
možnosti
Foto

J72a31n 52Č36e80r27m96á95k

16. 1. 2015 3:55

rovněž nejsem Charlie...  On je rozdíl mezi kritikou, humorem a urážkami... 

Proč se dodnes nesmí (či alespoň v kultivované společnosti nedělají) vtipy na holocaust? nebo by snad tento týdeník vykreslil jadrný vtip na Žida v peci?

A svaté věci člověka?... Holt jsme si zvykli hrubě kopat do všeho, co se nám nezdá a zvykli jsme si, že křesťané se brání modlitbou za své trýznitele a urážeče... 

Není však řešení reagovat po atentátnickém způsobu, neboť jak už věděli staří Řekové (i Honza z pohádek), utnete-li Hydře či sani jednu hlavu, ihned narostou další... 

A zlomíte-li tužku, vzniknou tužky dvě, jak nakreslil jistý satirik. Jméno už Bohužel nevím...

Jak už tu někdo napsal, ten časopis stál před bankrotem. Dnes má statisícový náklad v mnoha jazycích...

0 0
možnosti
Foto

Dlouho jsem přemýšlel, jak reagovat na kritiku meho blogu. Nakonec jsem ale prisel na to, ze vlastne nic moc se psat neda, vsechno je v tom clanku uvedeno a myslim, ze docela srozumitelne. Nehajim dzihadisty, nehajim islam, nehajim teror ani cenzuru, nejsem proti karikaturam, nezblaznil jsem se ani nechci zlehcovat udalosti v Parizi. Nc takoveho nikde netvrdim. Reagoval jsem jen na fakt, ze se zpusobem kritiky, jak ho praktikuje Charlie Hebdo (nevkusne urazky prekracujici hranice novinarske karikatury - tedy vec slusnosti, ne svobody slova), nesouhlasim, alespon v nekterych pripadech. Nic na tom nemeni ani smutny fakt, ze kvuli sve praci byli zlikvidovani zpusobem, ktery odporuje zdravemu rozumu a lidskosti. Take nepisi nic o potrebe cenzury - tu si musi predevsim udelat kazdy sam u sebe, jestli skutecne chce poslat do sveta nejakou cunarnu. Tomu se myslim rika slusnost.

Az nekdo odstreli Obamu, bude mi to stejne odporne, na mem nesouhlasu s mnoha jeho kroky to ale nic nezmeni. Zasadne nesouhlasim take se strilenim homosexualu, Romu, levicaku nebo narkomanu a jakychkoliv jinych lidi, to vsak neznamena, ze musim souhlasit se stylem zivota nebo uvazovani kazdeho z nich. Nejsem homosexual, Rom ani levicak a nemyslim si, ze jsem kvuli tomu fanatik, homofob a cvok. A taky mi to nebrani pomoci takto nasilim postizenym lidem nebo spis jejich rodinam, kdyz je to v mych silach.

3 0
možnosti

Francouzi mají daleko blíž k legraci a nadnesené satiře než my. A ve svobodném světě mají na to právo. A náboženství,které zakazuje kritiku a diskuzi je nebezpečné. V tom máme v minulosti dost příkladů. I já jsem křestˇan, ale nemám nic proti oprávněné kritice katolické církve. No a nejvíce židovských anekdot mám právě od židů - v tom je pane umění si dělat srandu sám ze sebe. Uvidíte že se příště najde k útoku jiná záminka.

Před každým, kdo se postaví proti násilí se hluboce klaním a je mi hrozně moc líto,že inteligentní a schopní lidé umřou rukou někoho, kdo se v životě kromě mačkání kohoutku kalašnikova nic jiného nenaučil.

0 2
možnosti

Já myslím, že i Češi mají smysl pro legraci. Třeba Vy s tím Dr.;-)

1 0
možnosti

Jsem Charlie!

Nebot NIC nemuze omluvit vrazdeni lidi jen proto, ze si dovolili nakreslit nejakou karikaturu.

Jakkoli budu s karikaturou nesouhlasit, tak svuj nesouhlas mohu (a mam plne pravo) projevit mnoha zpusoby.

Ovsem nasili mezi tyto zpusoby NIKDY nesmi patrit.

Proto JSEM Charlie.

2 2
možnosti
Foto

Jsem křesťan, a to že nějaký francouzský satirický plátek uveřejňuje tak pokleslý žánr humoru je čistě jeho věc. Ale vraždit kvůli tomu? Nikdy! Navíc, pokud daný styl humoru najde své čtenáře může redakce mluvit spíše o štěstí. Pozůstalých a samozřejmě těch nebohých zavražděných je mi velmi líto, neboť dělali pouze svou práci, při které nikoho neohrožovali a tudíž nebyl důvod k jejich eliminaci. 

Je ne suis pas Charlie, mais je déteste les terroristes!

1 0
možnosti

Celá diskuse je o tom, jak lze chápat svobodu slova a zvláště její specifický projev formou karikatury. Svoboda slova končí u propagace,,, atd. U karikatury bych preferoval objekt současný, živoucí. Protože však islám nemá církevní hierarchii a ani mluvčího, a to, že se tříští do více směrů, všechny muslimy zaštiťuje Mohamed. Je symbolem všech a odtud pramení i to, že to za všechny kritizovatelné excesy islámu schytává.

Na kolik je to taktické nechci soudit.

0 0
možnosti

Naprosto přesné. R^

2 2
možnosti

Slova, kresby, karikatury nezabiji. Mohou urazit,zesmesnit, ponizit. A presto si myslim, ze kazdy, kdo vytvari podobne kresby, ma na to pravo. To neni o tom,zda je to z hlediska moralky spravne. To je o svobode. A take mem pravu takovy casopis nekupovat a necist. Ve stredoveku existovaly podobne karikatury na krale, papeze, biskupy.Casto posmevackove skoncili ve vezeni, nekdy je nechal panovnik popravit. To je pravda, ale cirkev toto resila modlitbou a snahou o pokani dotycnych. Vzdyt i sam Kristus byl za sveho zivota predmetem urazek a jak to resil? Stejne tak prvni krestane. Proto ano, jsem Charlie, protoze jde o princip

4 1
možnosti

Autor té karikatury je evidentní psychouš. A jiní psychopati přišli a postříleli je. I když je otázka, zda to z medicínského hlediska byli psychopati - autor kresby je třeba jen egocentrický exhibicionista mimo realitu a střílející džihádisti prostě chtěli být slavní bojovníci a mučedníci. Toť vše. Děkujeme, Francouzi, za ukázku svobody projevu.

4 3
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2849x
Zatím se neznám natolik dobře, abych o sobě mohl cokoliv tvrdil. Počkejte si, až mi bude tak 80.