Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Laciné a manipulativní :)

6 2
možnosti
OK

No, možná laciné a manipulativní. Ale zároveň pravdivé. Výchova dítěte v rodině je to nejzásadnější, co formuje osobnost člověka. Dětí, resp. dospělých, kteří byli vychováváni v homosexuálních párech je ve světě příliš málo, aby se dala vytvořit nějaká studie. Takže zatím je to sociální experiment.

3 1
možnosti
DS

...a pokud rodič zjistí (přizná si) svou homosexualitu až ve vyšším věku, tedy již s existujícím dítětem, pak mu to dítě sebereme? 8-o

Nemám ráda jednostrannost. Citováním dívky, vyrůstající v heterosexuální rodině, se Váš článek jednostranným stává. Zajímalo by mě, jak by ve stejné situaci promluvila dívka, co má dvě maminky; dva tatínky a dívka "bez rodičů".

Otázka adopce dětí homosexuálními páry je velmi složitá, odpovědi můžeme totiž hledat jak v "pasivech" emoční škály člověka, tak i v "aktivech" (homosexuálové pokřiví "svým" dětem pohled na svět, není to normální, je to proti přírodě apod. - pasivní reakce. Oproti tomu: děti budou šťastné v láskyplném prostředí, bez ohledu na pohlaví či orientaci; více opuštěných dětí bude mít šanci na domov, děti budou mít širší pohled na svět apod. - aktivní reakce), záleží jen na nás, jaký je právě ten náš pohled...

Stejně tomu ale nelze zabránit. Homosexuálové jsou stejně inteligentní, jako heterosexuálové, proto jim samozřejmě dojde (došlo), že každý systém jde obejít a každé pravidlo porušit. Mohou třeba uzavírat "fiktivní" svazky, předstírat že nemohou otěhotnět, adoptovat děti jako fiktivní pár, apod. Ale kdo chce, ten si cestu prostě najde, vždycky.

Proto bych pravidla uvolnila.

Hezký den!

4 3
možnosti
OK

Pokud je opravdu vyhraněný homosexuál, pak podle toho, co se tvrdí, jím byl od narození. Potom tedy nechápu, jak se takový člověk dokázal přemoci (řekněme v posledních 10 -15 letech, starší případy už nás nemusejí tolik zajímat) a založil rodinu s ženou rodinu.

Nepovažuji homosexualitu za nic, co by člověka činilo špatným (měněcenným apod.). Pouze si myslím, že ne vše je správné a pro společnost užitečné. Homosexuální páry stavěné na roveň manželství s možností vychovávat děti považuji za nešťastný experiment.

5 1
možnosti
Foto

Co je komu do toho, jak lidé spolu žijí, milují se, pracují a vychovávají děti?   Jedná se o násilí, kdy většina  odepře jiným lidem právo na šťastný život.

2 3
možnosti
OK

Právo na šťastný život je na straně jedné, na straně druhé musejí stát etické zábrany. Jestliže tyto zábrany rozbijeme pouze proto, aby se člověk stal svobodnějším a šťastnějším, pak je to špatně. A netýká se to zdaleka jen homosexuálních rodin.

3 1
možnosti
JD

není....jestliže je ve výpovědi věta: "veřím, že bůh to tak zařídil", pak je cela tato výpově'd zcela irelevantní

3 2
možnosti
Foto

Kdyby řekla, že "věří, že to tak zařídila příroda", bylo by to pro vás zřejmě relevantnější - přitom by v podstatě netvrdila nic jiného...

2 2
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2849x
Zatím se neznám natolik dobře, abych o sobě mohl cokoliv tvrdil. Počkejte si, až mi bude tak 80.